Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Promisiuni pentru București. Tunel subteran ca în Boston și interzicerea paradei LGBTQ+, cele mai recente

”Tunel ca în Boston” și ”Parada gay interzisă în București” sunt cele mai recente promisiuni făcute de candidații la Primăria Capitalei. Cel mai des întâlnite rămân însă rezolvarea problemelor din trafic și a furnizării apei calde și căldurii. Biroul Electoral al municipiului București a validat nouă candidaturi pentru funcţia de primar general.

Sebastian Burduja (PNL): ”Trebuie să acționăm ca o mare capitală europeană”

Sebastian Burduja vrea să construiască Tunelul Urban București, care să traverseze Bucureștiul de la Nord la Sud. Candidatul PNL a explicat pentru Euronews România care a fost inspirația pentru acest proiect, inclus În Planul său pentru București.

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: ”Bostonul în America este cunoscut că a făcut un mare proiect numit Big Dig – marea săpătură. A mutat o mare parte din trafic în subteran. Am observat diverse reacții când am vorbit de tunelul subteran bucurești, o conexiune de la Piața Presei, Parcul Tineretului. Trebuie să gândim mare. Trebuie să acționăm ca o mare capitală europeană.”

Mihai Enache (AUR): Parada LGBTQ+ interzisă în București

Invitat la Euronews România, candidatul AUR spune că nu ar permite organizarea paradelor LGBTQ+ în spații publice, pe motiv că sunt obscene. Mihai Enache spune că astfel de excese trebuie să rămână departe de ochii copiilor și propune organizarea lor în spații închise.

Mihai Enache, candidat AUR la Primăria Capitalei: ”Ceea ce se întâmplă în stradă cu marșurile de promovare a acestor ideologii, care, dacă le vom păstra, vor trebui făcute în așa fel încât copii să nu privească acele desfășurări de oameni care sunt care mai de care mai obscen îmbrăcați sau dezbrăcați care au pancarte provocatoare, jignitoare.”

Candidatul PSD Gabriela Firea a promis deblocarea tuturor șantierelor și reinstaurarea curățeniei în Capitală. Candidatul PUSL Cristian Popescu Piedone promite rezolvarea problemelor din trafic, termoficare și transformarea Bucureştiului într-un «smart city». Actualul primar Nicușor Dan, care candidează ca independent, promite o administrație onestă în detrimentul uneia a jafului din bani publici.

  • Euronews România va reflecta întreaga evoluție a campaniei electorale și va găzdui dezbateri și interviuri cu cei care ne solicită votul, pe 9 iunie.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE