Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, noi gafe. Ancuța Popoviciu i-a întrebat pe părinții victimelor dacă au fost la înmormântare

Părinții victimelor tragediei din localitatea 2 Mai și tinerii care au supraviețuit accidentului provocat de Vlad Pascu au fost audiați joi la Judecătoria Mangalia, într-un nou termen al procesului. După gafele de la precedentele înfățișări, când i-a cerut buletinului uneia dintre victime, judecătoarea Ancuța Popoviciu a continuat să pună întrebări de neînțeles pentru cei prezenți în sală.

La termenul de joi, părțile civile audiate și persoanele prezente în sală au rămas cu impresia că judecătoarea Ancuța Popoviciu nu înțelege dosarul de care se ocupă și nici cum s-au desfășurat evenimentele în dimineața zilei de 23 august 2023.

Au fost audiați, joi, peste zece martori, inclusiv părinții celor doi tineri care au murit în accidentul provocat de Vlad Pascu. Spre exemplu, judecătoarea a întrebat-o pe mama lui Sebastian Olariu, una dintre victime, dacă s-a speriat în momentul în care a aflat că fiul ei a murit, în timp ce pe mama Robertei Dragomir, cealaltă victimă, a întrebat-o dacă a putut participa la înmormântarea fiicei sale.

Reacția mamei Robertei după ce a fost întrebată dacă a fost la înmormântarea fiicei sale: ”Mi se pare strigător la cer”

Livia Dragomir, mama Robertei: ”Pe mine m-a întrebat dacă am fost la înmormântare.

Am rămas surprinsă, vă dați seama, să pui o astfel de întrebare unui părinte care își înmormântează copilul. Mi se pare strigător la cer.

Aceeași impresie pe care am avut-o și rândul trecut; ne-a răstălmăcit cuvintele, nu a înțeles din prima ce declaram noi sau ce întrebau avocații noștri”

Au fost audiați și tinerii supraviețuitori ai accidentului din 2 Mai, iar judecătoarea l-a întrebat pe unul dintre aceștia dacă se afla la locul accidentului în acea dimineață, un alt moment care a șocat asistența.

O altă tânără care a supraviețuit a povestit că a avut nevoie de patru intervenții chirurgicale și că viața ei este total schimbată.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian: ”Nu mai am nicio uimire când scoate ceva pe gură doamna Ancuța Popoviciu”

În direct la Euronews România, Valentin Olariu și-a exprimat speranța ca la următorul termen instanța să decidă reîncadrarea faptei, ca Vlad Pascu să fie judecat pentru omor calificat.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, tânărul care a murit în accidentul produs de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai: "Deja m-am obișnuit cu ce face doamna Ancuța Popovici, deja nu mai am nicio uimire când scoate ceva pe gură doamna Ancuța Popoviciu. A întrebat-o pe mama Robertei dacă a participat la înmormântare, iar pe mine, dacă am o fiică. Pe soție, la fel, nici nu mai știu.

Nu mai avem nimic, așteptăm să vină data de 23 mai, să terminăm odată cu tot circul ăsta și să facem apel. Sută la sută vom face. Noi dorim doar să se facă dreptate și dorim să se schimbe încadrarea. Pentru ce a făcut Vlad Pascu, nu merită să fie ucidere din culpă, merită să fie omor calificat. Și ne luptăm cu toate puterile ca să se facă dreptate.

Noi, cei cu persoanele decedate, nu am fost întrebați (n.r.: dacă au un cont bancar unde să primească bani), ci doar copiii care au fost răniți.

Dacă și șefa dânsei a declarat ce a declarat și văd că CSM nu a făcut nimic, nu mai am nicio așteptare de la doamna Ancuța Popovici, chiar nu mai avem nicio așteptate. Așteptăm doar data de 23, când voi da ochii și cu Vlad Pascu, a fost cerut chiar de doamna judecător Ancuța Popovici să vină în sala de judecată.

Tot ce am declarat astăzi, doamna Ancuța Popovici spunea doar frânturi din tot ce am spus, nu s-a consemnat nimic. Adică 20% din ce am spus eu a fost scris și 80% doar ce a spus doamna judecător. Pentru noi este și mai greu, să știți, suntem cu moralul la pământ și suntem terminați, acesta este cuvântul, suntem niște oameni terminați”.

Ce alte gafe a mai făcut judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu

La rândul lui, avocatul lui Vlad Pascu a iritat sala după ce a insistat ca rudele victimelor să transmită un cont bancar pentru despăgubiri.

Judecătoria Mangalia a stabilit un nou termen pentru 23 mai, când ar putea fi prezent și Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu a făcut obiectul unei cercetări disciplinare din partea Inspecției Judiciare, însă CSM a decis ca ea să se ocupe în continuare de dosar, chiar și după ce a formulat o cerere de abținere.

La primul termen al procesului, Ancuța Popoviciu l-a întrebat pe tatăl lui Sebastian, unul dintre cei doi studenți uciși de Vlad Pascu, „unde este Sebastian”. Valentin Olariu susținea la acel moment că judecătoarea i-a cerut și buletinul fiului său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE