Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În ritm de cha-cha spre Paris. Floretista Mălina Călugăreanu va fi singura reprezentantă a scrimei românești la JO

Floretista Mălina Călugăreanu a obținut zilele trecute calificarea la Jocurile Olimpice și va fi singura reprezentantă a scrimei românești la Paris. Înainte de a se apuca de scrimă, sportiva a făcut dansuri și ar dori să sărbătorească o medalie la Paris în pași de cha-cha pe Champs-Elysees. Mălina Călugăreanu este al 81-lea sportiv român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice.

Scrima a adus numeroase medalii delegației tricolore

Mălina Călugăreanu și-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice la ultimul turneu de calificare, în Luxemburg. Floretista în vârstă de 27 de ani va fi singura reprezentantă a scrimei românești la Paris, o disciplină care a adus de-a lungul timpului numeroase medalii delegației tricolore.

Mălina Călugăreanu, sportivă calificată la Jocurile Olimpice, scrimă: „Este mult mai greu să te califici la Olimpiadă decât să iei o medalie, poate. E un concurs de o zi, dacă se aliniază planetele, tu ești foarte bine, ai și puțin noroc, totul merge foarte bine. Însă pentru a te califica e un drum foarte lung, orice greșeală te poate costa participarea la Olimpiadă.”

Povestea sportivei legitimate la Steaua este una foarte interesantă. Pasionată de activități artistice când era copil, a făcut dansuri sportive și moderne. Și-ar dori să sărbătorească în ritm de cha-cha o eventuală medalie câștigată la Paris.

Mălina Călugăreanu, sportivă calificată la Jocurile Olimpice, scrimă: „Sora mea făcea scrimă, eu făceam dansuri, eram ferm convinsă că o să ajung o bună dansatoare. De câte ori aveam pauză de la dansuri, mă duceam la sora mea la antrenament și mă jucam cu soția antrenorului, nu să fac scrimă.”

Medaliată cu bronz la Jocurile Europene în 2023, Mălina Călugăreanu va fi la a doua ediție de Jocuri Olimpice, după Rio 2016.

Mălina Călugăreanu, sportivă calificată la Jocurile Olimpice, scrimă: „În primul rând vreau să nu se pună problema doar să particip la JO. Când trag linie vreau să zic că au meritat toate sacrificiile pe care le-am făcut.”

81 de sportivi români au obținut până acum calificarea la Jocurile Olimpice. Alții așteaptă confirmarea prezenței din partea federațiilor internaționale, în baza clasamentului mondial, iar în următoarele săptămâni mai sunt programate competiții de calificare la câteva discipline.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE