Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două noi stadioane de fotbal și un patinoar vor fi construite în România. Investiții de peste 200 de milioane de euro, aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat marți începerea lucrărilor pentru construirea a trei noi obiective sportive. Aproape 100 milioane de euro vor fi investite pentru construirea noului stadion ”Gheorghe Hagi”, la Constanța, în timp ce la Pitești va fi ridicată arena ”Nicolae Dobrin” cu 75 de milioane de euro. De asemenea, Compania Naţională de Investiţii va aloca aproape 50 de milioane de euro pentru un nou patinoar în Sfântul Gheorghe.

Valoarea totală a acestor investiţii în infrastructura sportivă este de peste 1,1 miliarde de lei (aproape 222 de milioane de euro).

"Primul obiectiv vizează stadionul ce poartă numele marelui fotbalist Gheorghe Hagi. Va fi realizat în Municipiul Constanţa. Este un proiect în valoare de aproape 491 milioane de lei şi cu o capacitate de 18.000 locuri. Al doilea proiect are în vedere construirea Stadionului Nicolae Dobrin, un alt fotbalist român de excepţie. Aceste stadion va fi realizat în Municipiul Piteşti, va avea o valoare de aproape 373 de milioane de lei şi o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori. Ambele stadioane vor fi realizate cu asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, conform Agerpres.

Nou patinoar, construit în Sfântul Gheorghe

Cel de-al treilea obiectiv sportiv pentru care a fost aprobată începerea lucrărilor este patinoarul din orașul Sfântul Gheorghe, cu o valoare de aproape 245 milioane de lei.

"Tot astăzi a fost aprobată declanşarea lucrărilor pentru patinoarul de Municipiul Sfântul Gheorghe cu o valoare de circa 245 milioane de lei şi o capacitate de 2.180 spectatori, servind ca bază practicării hocheiului şi altor sporturi pe gheaţă", a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cele trei obiective vor avea dotări moderne pentru antrenamente, competiţii naţionale şi internaţionale în conformitate cu normele europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE