Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Decizie UE: profitul din activele rusești înghețate va fi folosit pentru înarmarea Ucrainei

  • Armata Ucrainei va beneficia de banii proveniți din activele rusești înghețate ca urmare a sancțiunilor aplicate de Occident. Decizia, care era așteptată de mai mult timp, după propunerea din urmă cu o lună, a fost luată de ambasadorii statelor din Uniunea Europeană și a fost anunțată de președinția Consiliului UE.
  • Astfel, profiturile generate de către bunurile deținute de Banca Centrală a Rusiei, dar înghețate după ce rușii au început războiul din Ucraina, vor putea fi utilizați pentru ca ucrainenii să se apere.
  • Unul dintre aceste venituri rusești ar fi cel din dobânzi, de exemplu, iar UE a calculat că sumele ar urma să se ridice la aproximativ 2,5 - 3 miliarde de euro pe an sau chiar mai mult, conform publicației Politico. În 2024, venitul s-a ridicat la 1,7 miliarde de euro până acum, în cele patru luni scurse din acest an.

Citește mai mult despre înarmarea Ucrainei.

ÎPS Teodosie, trimis în judecată de DNA. Arhiepiscopul Tomisului e acuzat de cumpărare de influență

  • Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de cumpărare de influență, iar, în același dosar, un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, a fost trimis în judecată pentru complicitate la cumpărarea de influență.
  • Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este considerat funcționar public în sensul legii penale și este acuzat de procurorii DNA de cumpărare de influență.
  • Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citește mai mult despre acuzațiile lansate de judecători către ÎPS Teodosie

JO Paris 2024. Ovidiu Ionescu, al 82-alea sportiv român calificat. În proba de dublu mixt la tenis de masă, va face echipă cu Bernadette Szocs

  • Cu 79 de zile rămase până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, delegația României numără tot mai mulți membri.
  • Al 82-lea sportiv român calificat pentru competiția de la Paris este Ovidiu Ionescu, cel care va face pereche în proba de dublu mixt la tenis de masă cu Bernadette Szocs.
  • În 2021, la ediția de la Tokyo, cei doi au încheiat pe locul cinci, iar la vară își propun medalia olimpică.

Citește mai mult despre sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei din 1990

  • Procurorii de la Parchetul General au început să-i audieze pe cei pe care îi consideră responsabili pentru Mineriada din 1990.
  • Se întâmplă după ce aceștia au fost puși sub acuzare recent, inclusiv Ion Iliescu.
  • Virgil Măgureanu, fostul șef al Serviciului Român de Informaţii, a fost chemat marți la Parchet să dea declarații.

Citește mai mult despre audierea lui Virgil Măgureanu la Parchetul General

De ce asigurarea obligatorie nu acoperă surpările. Polița acoperă doar daunele produse de cutremure, alunecări de teren și inundații

  • Deși asigurările obligatorii de locuință acoperă pagubele produse de alunecările de teren, ele nu acoperă și daunele produse de tasări.
  • Asta află acum, pe pielea lor, localnicii din Slănic. Unii se plâng că au încheiat atât polița obligatorie, cât și una facultativă, însă asiguratorii le spun că nu se încadrează în riscurile pentru care au semnat contractele.
  • Surparea produsă în mijlocul drumului nu a afectat blocurile din jur până în acest moment, dar alte gropi apărute în localitate au destabilizat deja casele oamenilor.

Citește mai multe despre problema de la Slănic Prahova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE